Великобритания свиква спешно заседание на здравните министри на Г-7 във вторник,

...
Великобритания свиква спешно заседание на здравните министри на Г-7 във вторник,
Коментари Харесай

Лондон свиква спешна среща на Г-7 заради Омикрон

Англия свиква спешно съвещание на здравните министри на Г-7 във вторник, на което да бъде разисквано развиването на обстановката към новия вид на ковид - Омикрон, съобщава Ройтерс.

Все повече страни записват първи случаи на новия вид на ковид. След 13-те позитивни проби в Нидерландия, нови инфектирани бяха регистрирани във Англия, Дания и Канада.

Европейската комисия разгласи, че до момента в който не бъде изработен цялостен разбор на разновидността, страните би трябвало да печелят време. Отново беше очебийно, че е значимо да се имунизираме. Препоръчва се обществена отдалеченост, даже тя да не е наложителна в другите страни.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за защитни ограничения и бързи дейности.

" Приемаме разновидността Омикрон доста съществено и знаем, че се надпреварваме с времето ", сподели Фон дер Лайен при посещаване в Латвия. Тя добави, че към момента не всичко е известно, като учени и производители ще имат потребност от две до три седмици, с цел да получат цялостна визия за силата на разновидността.

Тя акцентира, че  Европейски Съюз е " на несъмнено ", когато става дума за имунизациите. Договорът с " Пфайзер/Бионтех " за закупуване на 1,8 милиарда ваксини включва уговорка, позволяваща производителите да приспособяват имунизацията към нови разновидности в границите на 100 дни, сподели Фон Дер Лайен.

Омикрон - мощно мутиралият вид на COVID-19, открит в Южна Африка, е засечен в няколко страни в Европа и по света и макар налагането на строги ограничения за контактите с тази част на света, надали някой се надява по този начин да бъде спрян коронаврусът.

Д-р Антън Фаучи, водещият експерт на Съединени американски щати по инфекциозни заболявания, е уведомил в неделя президента Джо Байдън, че безапелационни отговори ще има след към две седмици. Според него неизбежно разновидността ще доближи и Съединени американски щати, тъй като " имя ясни индикации за способността му да се предава бързо, само че съществуващите ваксини евентуално дават " известна степен на отбрана против тежко разболване ".

До среднощ в неделя Омикрон бе доказан в Австралия, Белгия, Ботсвана, Англия, Дания, Германия, Хонконг, Израел, Итали, Нидерландия, Франция, Република Южна Африка и Канада.

Изненадващият брой разновидности във разновидността Омикрон на новия ковид може да е знак, че той е възникнал при пациент с вируса на СПИН или различен тип имунна непълнота, съобщи водещ немски имунолог пред ДПА.

Генералният секретар на Германското сдружение по имунология Карстен Уоцл каза, че това е доста евентуално и даде образци с сходни научни открития, оповестени по отношение на други случаи.

" Вирусът може да се репликира в продължение на седмици у хора с отслабена имунна система ", сподели Уоцл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР